Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Gezonde fish crudo met pistache en chili van restaurant NENI

Deze fish crudo van restaurant NENI in Amsterdam is niet alleen een spectaculair ogend gerechtje, het is ook nog eens lekker, gezond én eenvoudig om te maken. Wow-factor in een wip, daar houden we van. Rauwe vis met lekker veel olijfolie, limoen, pistache en chili. Sla ‘m alvast op voor de feestdagen of verwen jezelf met een fantastisch lekker gerecht.

Crudo is het Italiaanse woord voor rauw. Het wordt vaak gebruikt om gerechten met rauw vlees – vergelijkbaar met steak tartare – of rauwe vis aan te duiden.

Dit recept van restaurant NENI in Amsterdam draait om rauwe vis: fish crudo. Het doet een beetje denken aan een ceviche, want ook hier komt limoen en chili aan te pas. Bij NENI voegen ze ook nog eens pistache, pijnboompitten en verse oregano en basilicum toe. Je kunt je vast wel indenken hoe lekker dat gaat zijn…

Fish crudo van NENI
Bron: NENI

Zo maak je deze fish crudo

1. Kies allereerst een mooi plat bord.

2. Snijd dan de vis fijn in plakjes van 0.5mm en verspreid deze over het bord.

3. Strooi zout over de vis heen (wees genereus, vis houdt daar van) en besprenkel met olijfolie.

4. Schaaf daarna de limoenschil er overheen en snij de verse chili in flinterdunne plakjes (naar smaak).

5. Verdeel dan de pijnboompitten, pistache en verse oregano bladeren over het gerecht.

6. Snijd als laatste de basilicum in fijne haartjes en verdeel deze ook over het gerecht.