Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Recepten 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vurige kip met kaas uit de Koreaanse keuken

Kimchi, bibimbap en bulgogi zijn waarschijnlijk de eerste dingen die bij je opkomen als je denkt aan de Koreaanse keuken. Maar, de Koreaanse keuken is veelzijdig en veel meer dan de drie klassiekers. Aan de hand van meer dan 70 recepten neemt Billy Law ons in zijn nieuwe kookboek Klein Korea mee op reis door Korea. Deze vurige kip met kaas is pittig, maar overheerlijk. Durf jij dit heethoofd aan?

Billy over vurige kip met kaas

“Er wordt gezegd dat veel Koreanen extreem pittig eten om stress te verminderen. Dit gerecht zal zeker de pijn verdoven van een getormenteerde ziel. Buldak betekent letterlijk ‘vuurkip’ en dat is niet overdreven – het gerecht is heel erg pittig!

Een paar jaar geleden heeft een slimmerd besloten om de pittigheid te temperen door de kip te bedekken met kaas. Sindsdien is de populariteit van dit pittige kipgerecht met kaas wereldwijd snel gestegen. Maar wees gewaarschuwd, dit gerecht is beslist niet voor watjes.”

Vurige kip met kaas uit Klein Korea
Bron: Klein Korea

Vurige kip met kaas

Maak de marinade door alle ingrediënten goed te mengen in een kom. Voeg de kip toe aan de marinade en meng tot het vlees volledig is bedekt met marinade. Dek de kom af, zet in de koelkast en laat de kip minstens 1 uur marineren.

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of wok met deksel op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten. Giet 60 ml water in de pan, draai het vuur tot matig en laat de kip met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes sudderen. Haal de deksel van de pan, draai het vuur iets hoger en roer voortdurend tot de saus na ongeveer 2 tot 3 minuten ingekookt en dikker is.

Verwarm het grillelement van de oven tot de hoogste stand. Strooi de helft van de mozzarella over de bodem van een stevige gietijzeren pan, verdeel de kip erover en bestrooi met de overgebleven kaas. Zet de pan op het bovenste rooster in de oven en rooster de kip 5 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Haal de kip uit de oven en garneer met de lente-ui. Trek de slabladeren van de krop en gebruik ze om de kip in te rollen zoals bij san choy bao, een Chinese slawrap.

Klein Korea Billy Law
Bron: Klein Korea

> Klein Korea van Billy Law (Good Cook) is nu te koop voor €22,50

Man Nam in Rotterdam: authentieke Koreaanse gerechten als bingsu en fried chicken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.