Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: knapperige croissant-croutons (lekker bij ijs!)

Mocht je nog een oude croissant hebben liggen, gooi die dan niet weg. Want met dit boterige stukje goud maak je namelijk in een handomdraai heerlijke, knapperige croissant-croutons. Heerlijk bij een toetje, of om in een bolletje ijs te steken.

Een croissant-crouton is een ideaal vehikel om roomijs mee naar je mond te scheppen. Net zoals ze al langer bij hippe zaken als Supermoon Bakehouse in Amerika doen.

Bewaar je oudbakken croissants dus vooral om ze om te toveren in boterige, knapperige croutons. En wat met gewone croissants kan, kan ook met chocoladecroissants…

Croissant-croutons
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je croissant-croutons

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Meng de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij.

Snijd de croissant met een scherp (brood)mes voorzichtig in ongeveer 8 plakken (afhankelijk van de grootte van de croissant). Leg ze op de bakplaat.

Smelt de boter in de magnetron. Besmeer de plakjes croissant met een bakkwastje met de gesmolten boter. Bestrooi ze met de helft van het suikermengsel.

Bak ze 6 minuten in de oven, draai ze dan om en besmeer ook de andere kant met een beetje boter en bestrooi met de suiker. Bak ze nog eens 6 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat afkoelen tot gebruik.

Croissant-croutons
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.