Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pita’s met kipsaté en mangosalsa

Sappige stukjes kip, lichtpittige pindasaus, fris-zoete mangosalsa,… Deze pita’s met kipsaté zijn puur comfort food. Daar wil je toch nú je tanden inzetten, of niet soms?!

De inspiratie voor dit gerecht vonden we op de toffe website MOB Kitchen. Om het nóg makkelijker te maken, hebben we de receptuur wat versimpeld – perfect voor drukke doordeweekse avonden. Vrees echter niet dat de smaak daarom moet inboeten. Eén hap van de pita’s en je snapt meteen waarom wij laaiend enthousiast zijn over dit gerecht.

Wil je dit gerecht vega maken? Vervang de kip dan door vegetarische kipstuckjes. In de marinade voor de kipsaté zit zó veel smaak dat je het verschil met echte kip hoogstwaarschijnlijk nauwelijks proeft.

Dit zijn de favoriete vleesvervangers van de Culy-redactie

pita's met kipsaté en mangosalsa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de pita’s met kipsaté en mangosalsa

Doe voor de gemarineerde kip alle ingrediënten in een mengkom. Roer alles goed door elkaar en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.

Maak in een andere kom de mangosalsa. Roer daarvoor alle ingrediënten door elkaar en zet koel.

Meng in een steelpannetje de ingrediënten voor de pindasaus en roer tot je een gladde saus overhoudt. Verwarm op een zacht vuurtje en roer af en toe tussendoor. Houd warm tot je de pita’s gaat serveren.

Verhit een dun laagje olie in een pan op medium vuur en bak de gemarineerde kip tot ‘ie helemaal gaar is.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes.

Alles klaar? Snijd de pita open en lepel er wat van de gemarineerde kip, de warme pindasaus en mangosalsa in. Lepel er als laatste wat extra gehakte pinda’s overheen.

pita's met kipsaté en mangosalsa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere recepten voor pita’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.