Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 12 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus met snelle citroenrijst en tzatziki

Heb jij citroenrijst al in je repertoire? Na dit recept zeker wel! Met dit eenvoudige recept wil je je rijst nooit meer anders. Het geeft een frisse, culinaire twist aan het ultieme comfort food: Griekse gehaktballetjes in tomatensaus met tzatziki.

Samen met de gehaktballetjes in tomatensaus (gemaakt van kippengehakt, maar je kunt bijvoorbeeld ook lamsgehakt gebruiken) heb je het ideale doordeweekse diner te pakken. Gooi er een flinke klodder zelfgemaakte tzatziki op en je maakt dit gerecht compleet.

8 x de lekkerste Griekse delicatessen om in te slaan op vakantie

Wat is Heinz Tomato Frito?

Heinz Tomato Frito lijkt een beetje op een tomatensaus, maar is een tikkie anders dan je gewend bent. De saus is gemaakt door tomaten twee uur lang te laten sudderen samen met in olie gebakken ui en knoflook. Het werk van het bereiden van een tomatensaus is daardoor al voor je gedaan. Heinz Tomato Frito is dus kort gezegd een kant-en -klare saus die je gebruikt voor pasta’s, pizza of als basis voor verschillende sauzen en gerechten.

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
Melvin Sturm voor Culy

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

  1. Kook de rijst samen met een bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen het ei, het paneermeel, het zout, de peper, 5 takjes gehakte tijm1/2 bosje gehakte peterselie en 1/2 bosje gehakte dille door het kippengehakt.
  3. Draai gehaktballetjes ter grootte van pingpongballetjes.
  4. Doe de Heinz Tomato Frito Original in een pannetje en verdeel de gehaktballetjes door de saus en laat op laag vuur verwarmen met het deksel op de pan tot de balletjes gaar zijn.
  5. Verwijder voor de tzatziki de zaadlijst van de komkommer en rasp de komkommer grof. Besprenkel met een snufje zout en zet opzij.
  6. Roer ondertussen het citroensap, de citroenzest en de tijm door de gekookte rijst heen en laat met het deksel op de pan rusten.
  7. Knijp al het vocht uit de geraspte komkommer en meng met de yoghurt, 1/2 bosje gehakte dille, 1/2 bosje gehakte peterselie, de knoflook, de olijfolie en de munt.
  8. Verdeel de citroenrijst over twee borden samen met de Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.
  9. Schep de tzatziki over de gehaktballen.
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
Melvin Sturm voor Culy

Meer Griekse recepten:

In samenwerking met Heinz

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.