Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: rigatoni met romige paprikasaus en burrata

Deze pasta met paprikasaus en burrata is zó lekker dat je ‘m de volgende dag opnieuw wil maken. Dat zit ‘m in die rokerige smaak van de paprika, die simpelweg onweerstaanbaar is. Die paprika halen we overigens gewoon uit een pot; soms hoeft het allemaal niet te moeilijk. En dankzij deze shortcut zet je dit makkelijke pastagerecht ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Bingo!

Bij Culy zijn we groot liefhebber van pastagerechten als spaghetti al limone en pastina. Qua romigheid scoren die een dikke tien, maar qua groenten helaas wat minder. In deze pasta combineren we het beste van twee wereld door romigheid wél te combineren met groenten. Stukken paprika beter gezegd, geroosterd en uit een pot. Die zorgen voor zó veel smaak dat je dit gerecht geheid vaker zal willen maken. In ons repertoire is het niet voor niets een grote favoriet.

Voor deze pasta met paprikasaus vinden we rigatoni het meest geschikt. De pastasaus kruipt niet alleen lekker ín de buisjes, ze blijft ook goed aan de buitenste ribbeltjes kleven. Bij penne werkt dat precies zo, de rigatoni hiermee vervangen kan dus perfect.

Rigatoni Pasta met Paprikasaus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de pasta met paprikasaus

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente. Schep er een kopje pastawater uit, zet dat apart.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op medium vuur terwijl de pasta kookt. Voeg de ui toe en bak die glazig. Voeg de knoflook toe zodra dat het geval is en fruit aan. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt.

Voeg daarna de chilivlokken toe en doe hetzelfde met de geroosterde paprika. Laat het bouillonpoeder (of het blokje) oplossen in een scheutpastawater en voeg ook dit toe aan de pan.  Laat de paprikasaus zo 5 minuten pruttelen.

Giet de paprikasaus in een blender of keukenmachine. Voeg de basilicum toe en mix tot een gladde saus. Doe de paprikasaus vervolgens terug in de pan en voeg daar de geraspte Parmezaanse kaas en de room aan toe. Roer tot de kaas is gesmolten en je een romige saus overhoudt.

Voeg de pasta toe aan de paprikasaus. Doe er nog een scheut pastawater bij en knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan.

Verdeel de pasta over de borden. Scheur de burrata open en verdeel over de pasta met paprikasaus. Decoreer met extra blaadjes basilicum.

Rigatoni Pasta met Paprikasaus voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer ultra creamy pastagerechten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.