Redactie
Redactie Diner 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Romige citroenspaghetti

Eindelijk is -ie er: het Uit Pauline’s Keuken kookboek. En wij mogen haar heerlijke recept voor romige citroenspaghetti plaatsen, maar je moet het boek natuurlijk zélf even kopen voor de rest van de goddelijke gerechten.

Pauline: “Ik had bijna alles voor dit boek ingeleverd en ineens schreeuwde ik tegen mijn vriend: “Er staat nog helemaal geen pastarecept in mijn boek!”. Dat scheeuwde ik, want dat is best wel een ramp. Ik ben namelijk een enorme pastalover en mijn blog staat er vol mee. Ik heb mijn favo uitgekozen voor in het boek. Heel simpel, maar zo lekker.”

Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Zorg ervoor dat de ui niet bruin kleurt.

Was de citroen en rasp het gele gedeelte van de schil met een fijne rasp. Knijp een halve citroen uit en voeg zowel het vocht als de rasp bij de uien.

Voeg de kookroom toe en verhit dit kort. Giet de gekookte pasta bij de saus en meng het geheel door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.

Bestrooi de pasta rijkelijk met Parmezaan en wat fijngehakte peterselie.

Uit Pauline’s Keuken is vanaf nu overal te koop voor € 19,95. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.