Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pappardelle met courgette in een romige groentesaus

Deze vegan pappardelle met courgette in een romige saus is niet alleen verrassend lekker, maar ook nog eens gezond. We passen een leuke truc toe, waarbij je van groente een heerlijk romige pastasaus maakt. Vegan pasta it is!

Wat leren we toch veel uit de vegan kookwereld. Zo ook deze truc voor het maken van een romige saus zonder (plantaardige) room voor deze vegan pappardelle… Want dat kan dus gewoon met courgettes! De truc zit ‘m in het roosteren van de courgettes. De binnenkant eruitschrapen en samen met knoflook en edelgist de blender in en hoppa: een heerlijk romig sausje voor je vegan pappardelle.

Vegan Pappardelle met courgette
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je deze vegan pappardelle met courgette

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak er drie van de vier courgettes bij. Prik ze rondom in met een vork, zodat de courgettes straks niet kapot gaan in de oven. Leg ze samen met de opengesneden knoflookbol in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en een flinke scheut olijfolie. Vouw de knoflook in aluminiumfolie en rooster samen met de courgette in de oven voor zo’n 40 minuten.

Kook de pappardelle zoals vermeld staat op de verpakking. En snijd de laatste courgette in dunne plakjes.

Verhit een koekenpan met olie. Voeg de sjalotten toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn. Doe daarna de Italiaanse kruiden erbij en bak mee voor één minuut. Voeg als laatste de plakjes courgette toe. Bak kort, zodat de courgette een lekkere bite behoudt.

Haal de courgettes en knoflook uit de oven. Snijd de courgettes open en schraap de binnenkant eruit en pers de knoflook uit de bol. Let op: de ingrediënten zijn heet. Gebruik daarom een vork of koel af als dat nodig is.

Voeg de binnenkant van de courgettes en de knoflook samen met edelgist, het citroensap en rasp, één eetlepel pastawater en de bouillon toe aan een blender. Pureer tot een romige massa ontstaat.

Voeg de saus toe aan de koekenpan samen met de pappardelle, basilicum en tijm. Roer goed, zodat alles is gemengd.

Verdeel de vegan pappardelle over de borden en garneer met wat extra edelgist (of vegan Parmezaanse kaas) en groene kruiden.

Vegan Pappardelle met courgette
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer vegan recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.