Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Peruaanse Don Gogo-cocktail (‘n roze Tom Collins met Pisco)

Wie bekend is met de Tom Collins, weet dat dat een bijzonder lekkere cocktail is. Maar een toffe variant daarop is deze Don Gogo-cocktail, zeg maar het Peruaanse neefje van de Tom Collins. In plaats van gin gaat er Pisco in, en grapefruitsoda zorgt voor een onweerstaanbare roze kleur. Ook lekker: dat pittige randje!

Zeg je Peru, dan zeg je Pisco en zeg je de Peruaanse keuken, dan denken wij meteen aan Katinka Lansink Dodero. Deze half-Peruaanse schreef twee heerlijke kookboeken over de Peruaanse keuken. Toen we onlangs samen met haar de keuken in doken voor het opnemen van kookvideo’s, maakte ze tres nonchalant een Don Gogo-cocktail voor ons terwijl ze onderwijl een reeks culinaire vragen beantwoordde (check de video op TikTok maar eens). Die was zó lekker, dat we haar om het recept vroegen. Bij deze!

@culynl

Hoeveel culinaire vragen kan kookboekenateur Katinka Lansink Dodero van @cevicheceviche beantwoorden terwijl ze voor ons een Don Gogo pisco-cocktail klaarmaakt? Salud!    #fypシ #interview #foodie #cocktail #piscococktail #voorjou

♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Don Gogo Cocktail / Tom Collins
Bron: Cucina Nikkei

Don Gogo cocktail

1. Maak suikersiroop: doe het water in een steelpannetje en los de witte suiker op middellaag vuur op. Haal van het vuur zodra de suiker opgelost is en laat afkoelen.

2. Meng de helft met de pisco, de grapefruitsoda (of Spa met versgeperste grapefruitsap) en zet deze apart.

3. Giet royaal Nikkei togarashi op een bord.

4. Smeer met een bakkwast een dikke streep van 3 centimeter op de zijkant van het glas.

5. Wentel het glas met de plakkerige suikerwaterrand door de Nikkei togarashi zodat je een mooie pikante baan op het glas hebt.

6. Voeg de ijsklonten aan het piscomengsel toe en roer 5 seconden.

7. Schenk in het glas en druppel naar wens 3 druppels Angostura bitter bovenop en garneer met een prikker met daarop het grapefruitschilletje.

Hoe drink je de cocktail? Lick it and sip it: neem een voorzichtig likje van de pikante laag en neem dan een slok.

Meer cocktailrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.