Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 31 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: hummus bowl voor het ontbijt

Ben je niet zo’n fan van zoete ontbijtjes? Herkennen we. Het goede nieuws: er zijn tal van hartige ontbijtgerechten die wél in je straatje passen. En deze hummus bowl is er daar één van.

De lekkerste hummus maak je natuurlijk zelf, al is dat een behoorlijke kunst. Wij kopen ‘m dan ook graag op de markt, maar kies vooral je eigen favoriet uit, al dan niet zelf gemaakt.

Goed om te weten: de tomaatjes voor dit recept moeten zo’n 10 à 15 minuten onder de grill. Tijd genoeg om ondertussen de rest van de ingrediënten te preppen én om daar nog een kop koffie bij te zetten ook.

hummus ontbijtbowl
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hummus (ontbijt)bowl

Zet de grill van je oven aan. Doe de kerstomaten met een scheut olijfolie en een snuf zout in een ovenschaal, hussel door elkaar en plaats 10 à 15 minuten onder de warme grill (of tot de kerstomaatjes beginnen te barsten)

Kook het eitje gedurende 7 1/2 minuut. Spoel af onder koud stromend water en pel en halveer ‘m.

Neem er een mooie kom bij en spreid de hummus uit op de bodem. Gebruik de bolle kant van een eetlepel om de hummus mooi uit te spreiden.

3 tips om hummus mooi te presenteren

Schik de rucola en de tomaatjes op de hummus. Leg ook het gehalveerde eitje erop. Maak de bowl af met basilicum (of andere verse kruiden, zoals dille en/of koriander) en een snuf paprikapoeder.

Serveer de hummus bowl eventueel met pitabrood of ander flatbread.

hummus ontbijtbowl
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.