Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 12 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: havermout met frambozen, kokos en amandel

Ontbijten, we <3 it! En hoewel er natuurlijk héél wat geweldige lekkere ontbijtjes zijn (shakshuka! poached eggs! overnight oats!), gebeurt het nog wel eens dat het ons op een doordeweekse dag aan inspiratie ontbreekt. Daarvoor is dit recept ideaal. Je flanst het zo in elkaar, maar je moet net maar even op de combinatie komen: warme havermout met frambozen, kokosmelk en amandelpasta.

Zo’n warme kom havermout heeft iets troostend, vind je niet? Al helemaal met een kop vers gezette koffie en je favoriete boek erbij. Dat raden we trouwens iedereen aan om te doen, want mornings are for coffee and contemplation…

Havermout met frambozen, kokos en amandel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de havermout met frambozen, kokosmelk en amandel

Verwarm de kokosmelk met de havermout en de frambozen in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tussendoor goed zodat de onderste laag niet aanbakt.

Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.

Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een flinke schep kokosyoghurt, een eetlepel amandelpasta, een handje geschaafde amandelen en eventueel nog wat extra frambozen.

Havermout met frambozen, kokos en amandel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer ontbijtrecepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.