Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: crispy potato salad (krokante aardappelsalade 2.0)

Deze crispy potato salad gaat al een tijdje rond op TikTok. Op de redactie konden we al die krokante aardappelverleiding niet weerstaan, en zijn we aan de slag gegaan met deze aardappelsalade 2.0. Zo lekker heb je ‘m nog nooit gehad!

Zoals de meeste aardappelsalades, is het belangrijk om de term ‘salade’ met een korreltje zout te nemen. Want gezond is ‘ie niet. Maar wel lekker, en daar gaat het om bij deze crispy potato salad.

De crunch komt van de crispy smashed potatoes die we goudbruin en krokant bakken in de oven. Dit is de basis van de aardappelsalade 2.0. Verder bestaat ‘ie uit ingrediënten die je vaker ziet terugkomen in aardappelsalades. Denk aan mayo, bleekselderij en uitjes.

Omdat het zo’n vullende salade is, serveren we de crispy potato salade het liefst als bijgerecht. Bij de barbecue bijvoorbeeld, maar ook doordeweeks. Serveer de aardappelsalade 2.0 bijvoorbeeld met gamba’s met sinaasappelmarmelade of met kip kiev, dat is gepaneerde kip met een vulling van kruidenboter.

Culy Homemade: perfecte dubbel gebakken aardappelen (smashed potatoes!)

Crispy smashed potato salad / aardappelsalade 2.0
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Recept voor crispy smashed potato salad (krokante aardappelsalade)

  1. Begin met het koken van de krieltjes in pan met ruim gezouten water en verwarm de oven op 220 graden.
  2. Giet de gekookte krieltjes af en voeg toe aan een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de krieltjes met een glas of een ander voorwerp. Druppel olie over de smashed potatoes en bestrooi royaal met peper en zout. Zet in de oven en bak in 90 minuten krokant.
  3. Maak onder tussen saus van de smashed potato salad. Doe hiervoor mayonaise samen met Griekse yoghurt in een kom. Voeg de mosterd, knoflook, het citroensap en azijn toe. Doe ook de verse dille en peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout. Roer het geheel goed.
  4. Voeg de komkommer, rode ui, bosuien en bleekselderij ook toe aan de aardappelsalade. Roer goed, zodat alles is gemengd en zet in de koelkast.
  5. Laat de krokante aardappelen kort afkoelen en voeg daarna toe aan de salade. Schep om en presenteer op een schaal.
  6. Maak de crispy smashed potato salad eventueel af met ingelegde rode ui.
Crispy smashed potato salad / aardappelsalade 2.0
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere recepten van TikTok:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.