Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 9 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Dutch baby pancake (suikervrij!)

Heb je wel eens gehoord van een Dutch Baby Pancake? Deze pannenkoek wordt niet in een pan gebakken maar in de oven. Hij is dikker en luchtig, en heel ‘Instagrammable’. Ook niet onbelangrijk, natuurlijk. Het traditionele Dutch Baby Pancake recept bevat wel suiker, maar deze versie is zonder geraffineerde suikers of zoetstoffen.

De naam Dutch Baby Pancake is een beetje verwarrend want deze pannenkoek is helemaal niet klein en ook niet Nederlands. De naam is waarschijnlijk afgeleid van een Duitse pannenkoek, maar het is een Amerikaanse uitvinding. Lang (en vreemd) verhaal kort: de pannenkoek is in ieder geval errug lekker, en daar draait het om.

Dit is een recept van foodblogger Anne Travel Foodie. Ze eet vegetarisch en alle recepten op haar blog zijn vrij van vlees en zonder toegevoegde suikers. Ze houdt niet alleen van eten, maar ook van reizen dus je vindt op haar website ook reisblogs en restaurantreviews.

Anne Travel Foodie

Zo maak je de Dutch baby pancake

Zet een koekenpan in de oven en verwarm te oven tot 220 graden.

Meng de eieren, bloem, melk en eventueel het vanille extract met een mixer in een kom.

Haal de pan uit de oven, doe de boter in de pan en laat het smelten. Beweeg de pan zodat de boter ook de zijkanten invet.

Giet het beslag in de pan bak hem 17 tot 20 minuten in de oven. De Dutch Baby Pancakes is klaar als hij luchtig is en de randjes goudbruin zijn.

Serveer de pannenkoek met suikervrije jam of vers fruit. Het is ook lekker met poedersuiker alhoewel hij dan natuurlijk niet meer suikervrij is.

De lekkerste recepten voor pannenkoeken

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.