Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zelf cashewyoghurt maken (met gegrilde kersen & pistache)

Cashewyoghurt: waarom zou je? Nou, omdat het een plantaardig alternatief is voor zuivel bijvoorbeeld. Maar ook omdat het gewoon heel lekker is, al dan niet ter afwisseling van gewone zuivel. Maar ook omdat het heel makkelijk en snel te maken is. Een leuk project voor de nieuwsgierige thuiskok.

Met deze cashewyoghurt maak je een lekker, voedzaam, zuivelvrij ontbijt. Wij voegden er gegrilde kersen en pistache aan toe voor een spannend ontbijtje.

Je moet jezelf eraan herinneren de avond van tevoren de cashewnoten in een bakje water te leggen. Ze moeten namelijk een nachtje weken om zacht te worden.

Cashewyoghurt recept
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je zelf cashewyoghurt

Laat de cashewnoten een nachtje weken in een bakje met het water.

Verplaats de geweekte cashewnoten naar een keukenmachine of blender (bewaar het water). Doe er het citroensap, de honing of agave en de snuf zout bij. Pureer tot een gladde massa, terwijl je ondertussen het water in een dun straaltje toevoegt via de opening van de machine.

Lijkt het op yoghurt? Gefelicteerd: je hebt zelf cashewyoghurt gemaakt.

Serveer de cashewyoghurt met de gegrilde kersen en de pistache. Maak af met nog een beetje honing of agave.