Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: tomatenomelet met za’atar en labneh

Met deze omelet met tomaten, za’atar en labneh waan je je heel even in een Midden-Oosters land. Toch is dit gerecht belachelijk simpel en leent het zich heel goed als lunch voor tijdens het thuiswerken. Want íéts in ons zegt dat we allemaal wel wat inspiratie kunnen gebruiken, wat dat laatste betreft…

Za’atar vind je gewoon bij de Albert Heijn, voor labneh moet je even langs de Turkse supermarkt. Kun je het niet vinden? Kies dan voor Griekse yoghurt, ook heel lekker. Toch raden wij iedereen aan om zelf labneh te maken. Ontdek je meteen hoe makkelijk het is en heb je een voorraadje voor toekomstige gerechten, zoals deze lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt.

Bij deze omelet serveren we de labneh trouwens als side dish, zodat je zelf kunt kiezen hoe royaal je ‘m uitsmeert over de omelet.

omelet met tomaten, za'atar en labneh
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Omelet met tomaten, za’atar en labneh

Verhit de boter en de olie in een anti-aanbakpan op medium vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze een beetje begint te zweten.

Voeg de tomatenpuree en de tomaten uit blik toe en bak nog eens 2 à 3 minuten. Kluts de eieren in een aparte kom en voeg ze toe aan de pan. Verdeel de eieren en de tomaten gelijkmatig door te roeren met een houten lepel.

Zet een deksel op de pan en zet het vuur naar een lage stand. Laat geduldig bakken tot de onderkant zichtbaar gaar is. De bovenkant mag nog een heel klein beetje sappig zijn.

Werk de omelet af met een royale snuf za’atar en wat zout en peper.

Schuif de omelet op een bord en serveer met labneh en verse munt.

omelet met tomaten, za'atar en labneh
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer inspiratie voor de thuiswerk-lunch:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.