Oeufs en cocotte, maar dan met gerookte zalm

Culy 14 jan 2014 Eieren

Een klassiek Frans gerecht: Oeufs en cocotte. Maar deze variant van foodblogger Sarah, met gerookte zalm, is lekker hartig en bijzonder.

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.

Vet twee kleine ovenschaaltjes, ramequins of  mini-pannetjes in met een beetje boter of olie. Doe de kruidenkaas onderin, daarop de zalmsnippers. Bestrooi met zout en peper. Breek boven elk bakje twee eieren en bestrooi weer met een beetje zout en peper.

Garneer met wat dille en zet de bakjes in een grotere ovenschaal. Doe een laagje kokend water in de ovenschaal (ongeveer tot de helft van de bakjes) en zet in de oven.

Check de eieren na ongeveer 8 minuten, de ene keer gaan ze harder dan de andere keer. Als de eieren voldoende gestold zijn neem je de schaal uit de oven. Haal de bakjes voorzichtig uit de schaal met water en zet ze op een doek. Serveer met geroosterd brood.

Voor 2 personen:

  • Roomboter om in te vetten
  • 4 eetlepels zachte kruidenkaas
  • 1 handje gerookte zalmsnippers
  • 4 eieren
  • fijngehakte dille
  • zout en peper
Reageer op artikel:
Oeufs en cocotte, maar dan met gerookte zalm
Sluiten