Redactie
Redactie Diner 14 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Knolselderijpuree met Parmezaan crumble

Gekookt in melk en room, op smaak gebracht door tijm, knoflook en Parmezaan, en gemaakt met liefde… Deze knolselderijpuree kan niet fout gaan! 

*Kun je geen knolselderij vinden of heb je toevallig nog een paar pastinaken in huis? Vervang dan de knol door 750 gram tot een kilo pastinaak. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes, doe deze samen met de in grove stukken gesneden aardappels in een pan. Voeg de room en melk toe. Voeg flink wat zout, de tijm en gepelde tenen knoflook toe.

Kook alles totdat het mooi gaar, maar toch nog een bite heeft, dit test je door een mes in de aardappels of knolselderij te steken, als het meteen van het mes afvalt is het goed. Dit duurt 10-20 minuutjes, afhankelijk van de grote van je stukken knol en aardappels.

Verwijder het takje tijm en de teentjes knoflook uit de pan en giet het geheel af boven een schaal zodat je het vocht opvangt. Pureer tot een mooie gladde massa en voeg een scheutje mooie olijfolie toe, maak af met vers gemalen peper (belangrijk!) en zout. Als je de puree te stevig vindt kan je nog wat van het kookvocht toevoegen.

Druk de puree door een fijne zeef. Dit kost even wat extra tijd, maar het eindresultaat is het dubbel en dwars waard. Doe de puree in een schaal, meng het broodkruim met de Parmezaan en verspreid over de puree. Zet nog 5-10 minuutjes in de oven.

Serveer met bijvoorbeeld lamskoteletjes en groenten naar keuze.

Bron: Flickr