Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 30 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: octodog (hotdog met octopus)

Deze octodog – een kruising tussen een hotdog en een octopus, snap je ‘m? – is geïnspireerd op twee van onze favoriete snacks. Enerzijds de hotdog, anderzijds takoyaki. Die ken je als die Japanse poffertjes met een vulling van octopus en lekkere toppings als okonomiyakisaus, Japanse mayonaise en bosui.

Octopus kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten vinden in het visvak. Meestal betreft het hier kant-en-klare, al gekookte octopus. Die is perfect voor dit recept, want je hoeft de tentakels dan alleen nog maar kort te grillen, voor een lekker grillsmaakje. Dat kan in een grillpan of op de barbecue.

Koop je rauwe octopus, bijvoorbeeld bij de visboer? Dan moet je eerst nog even de octopus koken, voordat je aan de Octodogs kunt beginnen.

Octodog: hotdog met octopus
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze octodog

Maak eerst de okonomiyakisaus. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje, roer door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur terug en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. C’est tout!

Toast de broodjes, eventueel met wat boter, of bak ze kort (af) in de oven. Snijd ze aan de bovenkant in.

Spoel de octopus kort af onder de kraan en dep droog met wat keukenpapier. Smeer ze in met een beetje olie.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de octopusarmen kort (maximaal 5 minuten), tot er grillstreepjes ontstaan. Leg ze op de opengesneden hotdogbroodjes.

Verdeel wat van de okonomiyakisaus en mayonaise over de octodogs. Bestrooi met de bosui, de shichimi togarashi en het zeewierpoeder.