Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: mini Baskische ‘burnt’ cheesecakes maken

Heb je trek in cheesecake, maar geen zin om dan meteen met zo’n enorme taart in huis te zitten? De oplossing: maak mini cheesecake! Wij maakten een recept voor de Baskische variant: die overheerlijke ‘burnt’ cheesecake. Maar dan dus in zes losse eenpersoonsversies.

Baskische ‘Burnt’ cheesecake is een cheesecake met een ietwat bittere, donkerbruine buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Juist die combinatie is zo onweerstaanbaar. Je bakt de cheesecake in een hete oven, waardoor ‘ie een donkere, gebruinde korst krijgt. Die donkerbruine korst is precies wat we willen, want die geeft smaak.

Vertaal je dat naar mini cheesecakes, dan hou je hetzelfde principe, maar dan een nóg makkelijker recept dat zich ook nog eens heel leuk laat uitdelen.

> Check ook ons recept voor een grote Baskische ‘burnt’ cheesecake (bewust aangebrande cheesecake)

Mini Baskische burnt cheesecakes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Mini Baskische ‘burnt’ cheesecakes

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinbakplaat.
  2. Roer de roomkaas los met het vanille-extract en het zout. Meng er daarna de suiker, het hele ei en de eidooiers doorheen. Roer goed met een garde, zodat eventuele klontjes verdwijnen. Giet de slagroom erbij en zeef daarna de bloem boven de kom. Meng met een spatel tot een homogeen beslag.
  3. Giet het beslag door een zeef (om klontjes te voorkomen) in een maatbeker. Verdeel het daarna over de zes vormpjes.
  4. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de mini cheesecakes 20 tot 25 minuten bakken. Als het goed is, is de bovenkant daarna mooi donker geblakerd en gebarsten en wiebelen de cheesecakes nog een beetje.
  5. Haal de mini cheesecakes uit de oven en laat ze in de vorm afkoelen. Ze zullen een beetje inzakken, maar dat hoort. Zet ze daarna met vorm en al zo’n drie uur in de koelkast om op te stijven.

Meer cheesecake recepten:

Mini cheesecakes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.