Redactie
Redactie Inspiratie 18 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

5 x inspiratie voor een happy lunch op kantoor

Het is tijd voor lunch op kantoor. Je schuift je broodje naar binnen terwijl je snel nog even je Facebook checkt. Na maximaal vijftien minuten kruip je weer achter je computerscherm.

Herkenbaar? Hoewel het niet elke dag een relaxte zondagse brunch hoeft te worden maak je je lunch op kantoor met de volgende vijf tips wél een stuk aangenamer. Simpel en effectief!

5 x inspiratie voor een happy lunch op kantoor

1. Stop even écht met werken, al is het maar voor een half uurtje. Omdat we met zijn allen nou eenmaal veel tijd doorbrengen achter de computer is het goed om even van je scherm weg te zijn. Wil je per se iets doen onder het eten? Lees dan rustig een boek of een tijdschrift. Luisteren naar fijne muziek werkt ook ontspannend en helpt je dus je werkdag door!

2. Neem eten mee waar je blij van wordt. Echt blij. Het lijkt zo logisch, maar in de praktijk belandt toch al snel die eeuwige boterham met kaas weer in je lunchtrommel. Of eindig je weer met die (te zoute) soep uit de bedrijfskantine. Zonde! Een heerlijke, homemade lunch geeft voldoening, energie en maakt je gewoonweg gelukkig. Zelfs als je deze achter je computer opeet.

3. Pak een mooi bord, presenteer je lunch erop en eet het met bestek. Kortom: maak er echt een maaltijd van. Op deze manier geniet je echt even van je rustmoment en voelen collega’s ook dat ze even moeten wachten met vervelende (sorry, lastige) vragen.

4. Eet met anderen – of bewust niet. Spreek met een collega af om samen te gaan lunchen en klets over iets anders dan werk. Het kantoor hoef je  hiervoor niet eens te verlaten. Lunch je liever alleen? Prima, wees ook niet bang om je even helemaal af te zonderen om bij te tanken.

5. Sluit af met wat frisse lucht. Ook al is het maar vijf luttele minuten: je zult merken dat je je hoofd ermee leeg maakt en dat je nieuwe energie opdoet.

Nog beter: een korte wandeling maken, alleen of met een collega. Maak je daadwerkelijk lunchtijd iets korter en plan een kwartier in om een rondje te lopen. Grote kans dat je onderweg ineens de oplossing hebt voor die lastige case of inspiratie krijgt voor de invulling van die belangrijke presentatie. Happy lunching!

Tip: Maak bijvoorbeeld een pot healthy knoflookhummus of neem deze heerlijke pastasalade met kip, mango en frambozendressing mee.

Boterham met radijs

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.