Culy Homemade: hartige omelet met spinazie en feta

Culy 30 sep 2018 Recepten

Je zou dit kunnen zien als een #fitgirl recept. Maar het is vooral extreem lekker! Een hartige omelet met spinazie en feta, en een beetje peterselie voor extra smaak. Een ideale lunch of maaltje net voor of na het sporten.

Doe 100 gram spinazie in een kom en giet er kokend water op. Laat een minuutje staan en giet dan af in een vergiet of zeef. Druk al het water uit de spinazie (let op: er komt véél water uit). Hoe droger, hoe beter.

Leg dan het bolletje droge spinazie op een snijplank en hak fijn. Hak de peterselie ook meteen fijn.

Kluts de eieren (of alleen de eiwitten, als je wilt) los met de peterselie en spinazie. Kruid met peper en zout (matig met het zout, want de feta is ook al zout).

Verhit wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op medium vuur. Bak de omelet ongeveer 3 minuten totdat de onderkant goudbruin is. Verkruimel de feta over het midden van de omelet en vouw de omelet dan driedubbel. Bak nog een minuutje door en serveer de hartige omelet dan direct.

Meer lekkere omelet recepten:

hartige omelet met spinazie en feta0002

Voor 1 persoon:

  • 100 gram spinazie
  • 3 eieren (of 5-6 eiwitten)
  • 50 gram feta
  • Beetje verse peterselie
  • Zout en peper
  • Olie om in te bakken
Reageer op artikel:
Culy Homemade: hartige omelet met spinazie en feta
Sluiten