Restaurant Van De Straat in Utrecht: streetfood uit alle windstreken

Chef Thijs doet hele goede dingen. Niet alleen is hij de oprichter van Thijstea – ijsthee gemaakt van food waste – ook runt hij restaurant Van De Straat in Utrecht. Hier kookt hij spannend streetfood uit alle windstreken. Thijs kookt graag vegetarisch, maar is ook gek op vis en vlees. Én alles is duurzaam.

Restaurant Van De Straat zit aan de Surinamestraat in de wijk Lombok in Utrecht. Je kunt er vanaf 17:00 uur terecht voor een menukaart vol street food uit alle hoeken van de wereld. Daarvoor reist de chef met liefde van hot naar her.

Restaurant Van De Straat

Van hier tot Tokio

Zo eet je hier een ‘Chinese’ pasta vongole met zwarte bonensaus. Maar ook japchae (noodles van zoete aardappel), fish & chips, tempura van avocado met harissa dip, oesters met tequila, komkommersiroop en rode peper of zelfs een complete Syrische barbecue.

En over barbecue gesproken: met de Big Green Egg weten ze hier ook wel raad: spitskool (geserveerd met bietenspaghetti, kwark, pecannoten en heel veel liefde), pompoen met sinaasappelsiroop… ze grillen het allemaal.

Restaurant Van De Straat

Ontdekken

Iedere zes weken wisselt de kaart, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Bestel een paar gerechten en deel ze met je tafelgenoten. Als zij dat nou ook doen, kun je lekker veel proeven.

Restaurant Van De Straat is van dinsdag t/m zondag open tussen 17:00 en middernacht. Reserveren doe je hier.

Spitskool van de green egg, daar doen wij bietenspaghetti, kwark en pecannoten bij. En veeeel liefde. #greenegg #streetfood #lombokutrecht

A post shared by Van de Straat Utrecht (@vandestraatutrecht) on

Nieuwe kaart in de maak! Met in ieder geval köfte van hert erop. #herfst #streetfood

A post shared by Van de Straat Utrecht (@vandestraatutrecht) on

Van de Straat serves sandwiches, finger food, and cocktails that reflect the melting-pot that is Lombok. The menu changes often, but is always in line with the chef's creative ideas! Check it out! #glp_utrecht #utrecht #030 #glp_utrechteats #vandestraat #lombok #multicultural #streetfood #cafedesign #restaurantdesign #holland #netherlands

A post shared by Great Little Place – Utrecht (@glp_utrecht) on

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Restaurant Van De Straat in Utrecht: streetfood uit alle windstreken
Sluiten