Healthy knoflookhummus

Culy 27 jan 2013 Lunch

Dit heerlijke recept voor knoflookhummus komt van de fijne blog MadeByEllen.com. Een echte aanrader; want deze dame maakt verukkelijke gerechten met verse ingrediënten en een flinke dot joie de vivre.

“Ik eet het graag als borrelhapje maar ook voor de lunch. Het smaakt geweldig op een plakje desembrood. Hele dunne plakjes snijden en goudbruin roosteren, yum. Maar ook is het lekker op Turksbrood of op een toastje. En weet je wat nog een voordeel is…… de dag daarna is de dip nog lekkerder en als ik heel eerlijk ben….. de dag daarna nog beter. Dus ook nog eens heerlijk makkelijk.”

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het topje/bovenkant van een bol knoflook en verpak de bol in aluminiumfolie. Plaats deze voor 10 á 15 minuten in de oven. Haal de knoflook uit de oven wanneer deze zacht, bruin en heerlijk zoet ruikt. Laat afkoelen.

Laat de kikkererwten en witte bonen uitlekken en doe deze in de keukenmachine. Knijp de bol knoflook boven de keukenmachine goed uit en draai hier een gladde pasta van. Doe er een flinke scheut olijfolie bij totdat je een mooie soepele dip hebt. Doe de citroenrap en chilivlokken erbij en breng op smaak met peper en zout.

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

  • 1 bol knoflook
  • 400 gram kikkererwten
  • 800 gram witte bonen
  • Extra vergine olijfolie
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • Goede snuf chilivlokken
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Healthy knoflookhummus
Sluiten