Redactie
Redactie Restaurants 18 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… Waters of the World in Fontana Resort in Groningen

Een dagje sauna of wellness-weekendje: heerlijk. Maar meestal kun je er niet al te best eten; de menukaarten staan vol met de geijkte garnalencocktails, carpaccio met parmezaan en kroketjes. Zo niet bij Waters of the World, het restaurant in Fontana Resort in Groningen.

Restaurant Waters of the World in één van de eerste thermen van ons land is niet alleen open voor saunagasten, maar voor iedereen die zin heeft in een fijn diner. Niet voor niets werd de zaak opgenomen in de Lekker Gids: hier eet je Franse gerechten met een Hollandse twist, in de vorm van bijzondere Gronings ingrediënten.

Zo begonnen wij de avond met brood, geserveerd met een flesje Eulie oet Grunn. Geen extra vergine olijfolie, zoals normaal op tafel staat, maar lokale koolzaadolie uit het Groningse Stadskanaal. Net iets milder en notiger dan olijfolie: wij zijn direct fan.

Bij Fontana zijn ze sowieso dol op koolzaadolie; het resort ontwikkelde zelfs een eigen lijn beautyproducten op basis van deze Hollandse olie.

Wat aten we?

Terug naar het restaurant. Chefkok Stefan Steinigeweg en zijn team bereiden en serveren hier gerechten van de kaart die elk seizoen wisselt. Zo genoten wij van een voortreffelijke eendenterrine met peer van Molema (de boerderij van Ankie en Wirtjo Molema uit Nieuwolda), vijgen en Alambiek-likeur.

Totaal niet Gronings is dan weer de in dashi bouillon gegaarde corvinafilet met zoete aardappel, kimchi van radijs en takuan (ingelegde gele rettich uit Japan). Niet lokaal, maar wel erg smakelijk.

Ook een goede vondst vinden we de culinaire hotdog, met een worstje gemaakt van hert, geserveerd op een boterig briochebroodje met ras el hanout, witte kool en paprika.

En verder?

De prijs-kwaliteit verhouding van deze zaak vonden we erg goed. € 8,75 voor een voorgerecht, € 19,50 voor hoofd en € 7,75 voor de desserts.

De service mag wat ons betreft nog nét iets strakker; het personeel is erg vriendelijk, maar ook erg jong en daardoor nog niet zo ervaren als wat passend zou zijn bij de kwaliteit van de gerechten.

En oja, die naam. Waters of the World is niet alleen een referentie naar het beroemde thermaalbad, dat je al sinds 1985 in dit kuuroord vindt. Het is ook een hint naar de speciale waterkaart die de zaak heeft, waar je 20 verschillende soorten water uit kunt kiezen. Van sterk koolzuurhoudend Gerolsteiner mineraalwater uit Duitsland tot Icebergwater uit Canada, afkomstig van ijs dat heeft losgelaten van het Canadese Arctische ijsplaat. Een interessante toevoeging, wat ons betreft.

Wij raden een bezoekje dan ook zeker aan; al dan niet in combinatie met een rondje sauna of een schoonheidsbehandeling in Fontana zelf. Maar ook al je geen gebruik wil maken van de thermen, is het ‘t ritje naar Groningen zeker waard. Wel even reserveren van tevoren…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.