Zo maak je in 5 minuten de romigste ramen van je leven
O jongens, wat hebben we een toffe food hack ontdekt. Met instant noodles en mayonaise (!) kun je immers extreem snel een heerlijke kom romige ramen voor je neus toveren. Hebben we er met deze mayo ramen een nieuwe verslaving bij? De kans is grootā¦
De tip voor deze mayo ramen vonden we trouwens op het leuke i am a food blog. Wij gaan ām in ieder geval nog vƔƔk gebruiken.
Dit geheime ingrediƫnt maakt Japanse Kewpie-mayo zo onweerstaanbaar
Over de toppings: wij kozen hier voor bacon, sojasauseitjes en nori, maar pas dat gerust aan aan je smaak. Wat knapperig gebakken shiitake, een restje kimchi, een beetje ingelegde radijs⦠Kan allemaal!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F03%2FDSC08519.jpg)
Mayo ramen
- Neem er een mengkom bij en meng de Kewpie mayo met de knoflook, de kruidenmix van de instant ramen en de eieren tot een dikke saus. Verdeel deze saus over twee ramen-kommen.
- Kook de instant noodles volgens de verpakking. Verdeel de soep over de kommen. Roer goed met een garde tot je een romige bouillon overhoudt.
- Leg de noodles in de bouillon en maak de mayo ramen af met de ringetjes bosui en de rest van je toppings.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F03%2FDSC08525.jpg)
Meer met noodles?
- Vegan noodles met olie van lente-ui en sticky aubergine
- Crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi
- Noodles met gambaās, sugar snaps en koriander
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)