Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste instant noodles volgens New York Magazine

O, waar zouden we toch zijn zonder instant noodles. Sommigen van ons zijn er groot op geworden, voor anderen blijft het een guilty pleasure op dagen dat koken teveel moeite is. En van studenten tot aan (beroemde) chefkoks: iederéén lijkt te houden van dit voorverpakte voedsel. Maar als je door de pakjes het bos niet meer ziet: wat zijn de beste instant noodles?

New York Magazine dook in de materie en vroeg acht chefkoks en culinair schrijvers naar hun favoriete instant noodles.

Iedereen zijn favoriet

Wat bleek? Iedereen had zijn eigen favoriet, dus één lijn was niet te trekken. Daardoor kwam er niet één type instant noodles als beste uit de test. In plaats daarvan besloot de redactie ze onder te verdelen in ‘instant noodle soep’, ‘geroerbakte instant noodles’ (ofwel: instant noodles die je zonder soep eet, maar met saus) en ‘pittige instant noodles’.

Waar de experts het in ieder geval roerend over eens waren: ze smaken alleen maar beter als je ze zelf een beetje opleukt. Maar dat wisten wij ook al…

Zo maak je instant noodles instant veel lekkerder

Bron: Unsplash

De beste instant noodles

Tot de beste instant noodlesoep verkozen de experts onder andere de instant ramen noodles met black garlic oil en tonkotsu pork van Nissin (met dat blonde poppetje erop). De Amerikaanse culinair schrijver Cathy Erway zegt daarover: “Er zit een klein zakje zwarte knoflookolie bij, die kleine druppeltjes zwarte olie op je kommetje achterlaat – een leuk effect dat best chique aanvoelt voor instant noodles.”

Ook tipt ze dat ze altijd halverwege de kooktijd een ei in de soep laat vallen, zonder te roeren. Daardoor krijg je de perfecte zachte dooier.

Deze instant noodles zijn in veel toko’s te koop (o.a. bij Tjin’s Toko) en bij sommige supermarkten.

Beste instant noodles
Bron: Tjin's Toko

De beste geroerbakte instant noodles

Hebben we ook nog de instant noodles zonder soep, met saus. Ook wel bekend als geroerbakte instant noodles (stir fry noodles). Het verbaast ons niet dat hier een klassieker als een van de beste uit de test kwam: de Mi Goreng van IndoMie. Soleil Ho, restaurantcriticus voor de San Francisco Chronicle raadt deze aan omdat ze veel smaak hebben, die afkomstig is van uienolie en gebakken uitjes.

Zij leukt deze instant noodles graag op met een gebakken ei. Ook bakt ze de noedels graag eerst even in een loeihete wok zodat ze zo’n lekkere rokerige woksmaak krijgen. Daarna gaat er nog wat chili-olie overheen.

IndoMie
Bron: Tjin's Toko

Pittige instant noodles

In de categorie pittig kwam een variant naar voren die ook in de meeste supermarkten ligt: de Koreaanse Shin Ramyun van Nongshim. Met de smaak van rundvlees, lekker pittig en met veel umami.

Culinair schrijver Irene Yoo van de website Yooeating noemt het kruidenzakje zelfs een “smaakbom” en zegt dat ze het zelfs weleens gebruikt als basis voor gerechten als Koreaanse kimchi jjigae. Ook een idee!

Bron: Tjin's Toko

NY magazine

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.