Auke Sprangers
Auke Sprangers Recepten 10 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Recept: hot matcha latte met Soof

Siropen en frisdranken van 100% natuurlijk fruit, groenten en kruiden, die zien we graag. Zijn wij even blij met de exemplaren van Soof Drinks. Zonder zooi, noemen ze dat. En da’s best goed gelukt. Want naast cocktails en mocktails, kun je deze siropen ook in andere gerechten en drankjes, zoals deze matcha latte, verwerken. En laat dat nou net precies zijn waar we bij Culy enthousiast van worden. Perfect voor Pasen, denken wij zo.

Matcha latte met Soof

Deze romige Soof Latte is perfect voor bij de Paas brunch. De matcha latte combineert erg goed met zoet, zoals een cheesecake, brownies of een plak bananenbrood. Dat matcha veelzijdig is, hebben we eerder beschreven. Niks lekkerders dan een kop verwarmende matcha latte dus.

Hot Soof Matcha Latte
Bron: Soof

Aan de slag

Het recept is net zo makkelijk te maken als dat het lekker is.

Roer het matcha poeder los met wat heet water in een cappuccino kop en voeg de opgeschuimde melk toe.

Giet voorzichtig in een dun straaltje de Soof siroop langs de rand van de kop en voeg de garnering toe. En zo simpel is ‘t.

*Hoeveelheden gebaseerd op een cappuccino koffiekop.

Meer met Matcha

Grote kans dat je bovenstaand recept meerdere keren gaat maken. Heb je de matcha smaak te pakken of gewoon matcha poeder over? Ga eens voor een matcha tiramisu, truffel kruidnoten met matcha en -jawel- witte chocolade (want waarom alleen in december?) of een iced matcha latte met kokosmelk: het perfecte drankje tijdens warmere dagen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.