Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 18 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijk kaneelbrood dat er prachtig uitziet

De geur van een kaneelbrood in de oven, daar kunnen maar weinig aroma’s aan tippen. Dit kaneelbrood vult je huis in no time met een oorverdovende kaneelgeur. Herfstgezelligheid ten top!

Wij eten dit kaneelbrood het liefst met een laagje roomboter, zonder meer. Ook leuk: maak er wentelteefjes van voor een luxueuze weekendbrunch.

> Liever kleine kaneelbroodjes? Maak dan kanelbullar: Scandinavische kaneelbroodjes

Pull apart kaneelbrood
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het kaneelbrood

Maak eerst het deeg.

Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Voeg de melk toe en roer ook de gist erdoor. Zet het vuur uit en giet het mengsel in een grote mengkom.

Voeg ook de rest van de ingrediënten voor het deeg toe en kneed goed tot een vochtig, homogeen deeg. Dek af met een schone theedoek en laat ongeveer 30 minuten op een warme plaats staan.

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.

Meng de zachte boter, bruine suiker en kaneel goed door elkaar. Zet apart.

Bestuif een keukenblad met bloem en haal het deeg uit de kom. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 40 cm. Strijk de vulling uit over het deeg.

Snijd de deeglap nu in 4 gelijke rechthoeken van ongeveer 10 bij 30 centimeter.

Leg de 4 deegstroken op elkaar met de kant van de vulling steeds naar boven. Verdeel de deegreep in 6 gelijke stukken. Plaats de stukken rechtopstaand (dus met de laagjes naar boven) in de broodvorm. Dek af en laat 15 minuten rijzen.

Bak het kaneelbrood 45 minuten in het midden van de oven. Laat het kaneelbrood 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je het eruit haalt.

Pull apart kaneelbrood
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer om te bakken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.