Redactie
Redactie Recepten 2 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)

Een heerlijk recept uit de Culy familie voor een herfstige hazelnotentaart. Want wat is herfst zonder een goed stuk taart? Dus daarom: een herfstige hazelnotentaart met – hoe kan het ook anders – hazelnoten.

Hazelnoten

Hazelnoten zou je vanwege hun knapperige karakter overal in willen gebruiken. Heel erg lekker om in baksels als extra bite mee te geven. Culy maakte zo ook chocoladetruffels met hazelnootjes. Ook hadden de nootjes al een glansrol in deze chocolademousse met hazelnoot-praliné.

Deze noten bevatten ook nog eens veel antioxidanten en zijn buiten het verwerken in recepten om ook nog eens lekker om zo weg te happen, uit het vuistje. Of proef ze terug in deze verrukkelijke hazelnoottaart. Onweerstaanbaar tijdens het koffieleuten of dien het op als dessert.

Hazelnotentaart
Bron: Culy.nl

Herfstrecept: hazelnotentaart

Verwarm de oven voor 150 graden (indien je een oven hebt met een stand voor ‘extra onderwarmte’, zet deze aan).

Maal de 250 gram hazelnoten in een hakmolen of keukenmachine; tussen grof en fijn gehakt in. Smelt de boter in een pannetje op heel laag vuur. Roer de suiker er goed doorheen en haal van het vuur.

Meng in een grote kom het bakmeelcustardpoeder en vanille (of vanillesuiker). Giet het warme boter/suiker-mengsel erbij en roer goed door met een spatel of pollepel.

Voeg de gemalen hazelnoten toe, roer goed door. Roer tot slot de eierenzout en melk erdoorheen tot het een mooi dik (maar lopend) beslag vormt.

Bekleed een grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm) met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en garneer met de 50 gram extra hazelnoten; druk deze voorzichtig in de taart.

Bak 55 minuten in de oven op 150 graden in het midden van de oven; liefst op een roostertje zodat er warmte van onderen bij komt. Test na 55 minuten met een satéprikker op gaarheid; deze moet er droog uitkomen.

> Nog meer lekkers: De beste taartrecepten (omdat er altijd reden is tot feest)

Hazelnoottaart
Bron: Culy.nl

Taartrecepten waarmee je de hele herfst zoet bent

> En de klassieker onder de klassiekers: Hollandse appeltaart

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.