Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 11 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: romige maissoep met garnalen en venkel (corn chowder)

Het ultieme comfort food, zo kun je deze maissoep of chowder zeker noemen. Een kom vol met lekkere ingrediënten die gezamenlijk dat heerlijke, warme gevoel in je buik geven. Een volle, romige maissoep met garnalen, aardappeltjes, venkel, bleekselderij en een puntje paprikapoeder. Meer dan dit heb je niet nodig.

Wat is een chowder?

Een chowder is een Amerikaanse soep die traditioneel veel op vissersboten werd gegeten, vooral om de vissers – die dagen van huis waren – een warme, stevige bodem te geven en een beetje variatie op wat ze normaal de hele dag aten, namelijk vis. Ze maakten hem dan met mosselen (clam chowder) en die variant kom je nog steeds vaak tegen in Amerika.

Alles over clam chowders: wat is het en hoe maak je het zelf?

Een chowder herken je aan een paar punten: hij is meestal gebonden met bloem, melk of room, daarnaast gevuld met aardappelen en veel groente. Eigenlijk is een chowder bijna altijd op basis van vis, maar Anna Jones maakte een geweldige vega variant, gebonden met bloemkool en kokosmelk. Dus je mag jezelf natuurlijk altijd die culinaire vrijheid geven. Leef je uit!

Maissoep
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Romige maissoep met garnalen en venkel (chowder)

Bak de ui en knoflook voor 3 à 4 minuten in een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de mais toe en schep om. Voeg 1 liter water toe en het bouillonblokje. Laat de mais 3 minuten koken en pureer tot een egale soep – er mogen nog stukjes in zitten, dat is niet erg.

Voeg de aardappels en de room toe en laat 8 tot 10 minuten zachtjes koken, totdat de aardappels beetgaar zijn. Voeg de bleekselderij en venkel toe samen met de gamba’s, paprikapoeder en citroensap. Laat nog eens 4 tot 6 minuten pruttelen. Proef en kruid af met peper en zout.

Tip: ook lekker met stukjes krokante bacon erop.

Oh, en maak jij één van onze recepten klaar? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maissoep
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Trek gekregen in soep?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.