Culy Homemade: pistachecake met mascarpone frosting

Deze zoete cake bomvol kleine stukjes pistache en citrusvruchten zal een lach toveren op je gezicht en op dat van de mensen waarmee je deze cake deelt. Ook al wil je hem het liefst he-le-maal voor jezelf  houden. De pistachecake smeer je in met een geniale, smeuïge frosting van mascarpone. Om je vingers bij af te likken.

Duizend soorten cake

Cake is een echte allemansvriend en waarschijnlijk het meest gebakken gerecht van Nederland. Het is dan ook essentieel om een briljant basisrecept in the pocket te hebben dat niet kan mislukken. Het basisrecept voor cake van Rutger bakt is er precies zo eentje. En als je de basis op orde hebt kun je gaan improviseren.

Een heerlijke variant is deze bloedsinaasappelcake met roze frosting, een chocolade cake met chocoladeglazuur of een rabarbercake met sinaasappel en vanille.  Voor wie niet kan wachten om kruidnoten te kopen: het mag voor deze arretjescake met kruidnoten. Je kunt zó verschrikkelijk veel kanten op.

Culy Kids: samen kleurrijke cakepops maken (leuk om uit te delen!)

PistachecakeBron:

Pistachecake met mascarpone frosting

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Vet de cakevorm in of bedek de randen met bakpapier. Meng de suiker, boter, zout, rasp van citroen en sinaasappel in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe totdat ze allemaal zijn opgenomen.

Schep de bloem en het bakpoeder op het botermengsel en spatel er luchtig doorheen. Voeg ook de pistachenoten toe en meng zachtjes door.

Giet het cakemengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in het midden van de oven en bak in 60 tot 75 minuten gaar. Doe de deur van de oven niet open in de tussentijd (vooral niet in het begin), anders zakt de cake in.

Je kunt met een satéprikker testen of de cake gaar is. Prik in de cake en als de satéprikker er droog uitkomt, is hij gaar. Heb je dat ultieme moment bereikt, dan mag hij uit de oven. Laat kort rusten en haal ‘m dan uit de cakevorm zodat hij niet te lang verder blijft garen.

Maak ondertussen de mascarpone frosting door alle ingrediënten goed door elkaar heen te mengen. Smeer over de bovenkant van de afgekoelde cake en verdeel nog wat pistachenootjes over de cake.

Oh, en maak jij één van onze recepten klaar? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pistachecake met mascarpone frosting
Sluiten