Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: simpele rucolasalade (het enige recept dat je nodig hebt)

Bij een Italiaans diner mag een salade absoluut niet ontbreken. We serveren dan graag deze snelle rucolasalade met Parmezaanse kaas. De rucola heeft een uitgesproken frisse en scherpe smaak, daarom heb je niet veel ingrediënten nodig om van deze salade een indrukwekkend bijgerecht te maken. We brengen de salade in balans met een volle dressing van maar vijf ingrediënten en snippers Parmezaanse kaas. Zo simpel is het!

Omdat deze makkelijke rucolasalade bestaat uit weinig ingrediënten, is het belangrijk dat je producten gebruikt van de beste kwaliteit. Daarin zit écht het verschil en dat maakt deze salade een steengoed bijgerecht. We serveren ‘m graag met Italiaanse recepten als melanzane alla parmigiana of  lasagne. Maar ook bij een lekker stuk vlees of gegrilde groenten is ‘ie fantastisch.

De rucolasalade is niet alleen flexibel in te zetten als bijgerecht, je kunt ‘m ook nog eens uitbreiden met andere ingrediënten. Denk aan pijnboompitten of balsamicoazijn. We noemen deze salade niet zomaar een steengoed bijgerecht…

Rucolasalade
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je deze rucolasalade

Maak als eerst de dressing. Voeg de olijfolie, het citroensap en de honing toe aan een kom en mix met een garde tot een gladde dressing. Draai daarna nog een aantal keer aan de pepermolen en voeg een snuf zout toe. Mix opnieuw en pak de rest van de ingrediënten erbij.

Doe de rucola in de kom. Hussel de rucolasalade met je handen door de dressing en zorg dat ieder blaadje rucola bedekt is met de dressing. Voeg vervolgens de helft van de Parmezaansnippers erbij en hussel de salade opnieuw.

Serveer de rucolasalade op een mooi bord of op een grote schaal. Bestrooi met de overgebleven Parmezaansnippers en draai er nog een aantal keer boven met de pepermolen. Bon appetito!

Rucolasalade
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Het bijgerecht serveer je met:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.