Kleverige lamsbiefstukjes met ras el hanout van Donal Skehan

Doet de naam Donal Skehan niet meteen een belletje bij je rinkelen? Misschien helpt ‘t om te weten dat hij ook wel eens de Ierse Jamie Oliver wordt genoemd. De jonge dertiger heeft al verscheidene kookshows op zijn naam staan en was jurylid in Junior MasterChef. Zijn laatste kookboek ‘Meals in minutes’ is alweer een voltreffer met 90 simpele voedzame maaltijden. Met veel plezier delen we dan ook zijn recept voor lamsbiefstukjes die door granaatappelmelasse heerlijk kleverig worden. Als er één gerecht is waar je je duimen en vingers bij wil aflikken, dan is het dit wel.

Viel het al op dat we grote fan zijn van Donal Skehan? Dat heeft ‘ie onder meer te danken aan zijn pasta donuts (het mag al eens iets anders zijn) of de manier waarop hij enorme wentelteefjes maakt met pindakaas en jam.

In zijn laatste boek ligt de focus vooral op snelle, voedzame gerechten waarbij je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. Dat je daar de smaak niet voor hoeft in te leveren, bewijzen deze overheerlijke lamsbiefstukjes.

Lamsbiefstukjes Donal Skehan

Donal: “Lamsbiefstukjes zijn geweldig als je snel wilt koken en in dit recept kunnen ze rekenen op de smaak van de ras el hanout en de zoetzure kleverigheid van granaatappelmelasse (als je niet aan een flesje granaatappelmelasse kunt komen, gebruik dan honing of ahornsiroop). Op de keper beschouwd is dit een éénpans-, éénkomsrecept, want de couscous maak je in een kom, maar je kunt de couscous ook prima weglaten of kant-en-klare couscous nemen.”

Zo maak je de lamsbiefstukjes van Donal Skehan

Doe de couscous in een kom, schenk de hete bouillon erover en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten staan, roer de korrels los met een vork en druppel de extra vergine olijfolie erover. Breng op smaak en roer de granaatappelpitten en kruiden erdoor.

Wrijf intussen de lamsbiefstukjes rondom in met de ras el hanout. Verwarm de olie in een koekenpan op matig hoog vuur en braad de biefstukjes aan elke kant 2-3 minuten aan tot ze bijna gaar zijn. Leg ze op een schaal en zet ze apart.

Doe de worteltjes en de boter in de pan en bak ze al omscheppend 5 minuten tot ze gaar zijn. Doe het vlees terug in de pan, voeg het sinaasappelsap, de granaatappelmelasse en honing toe en laat 5 minuten borrelen of tot de worteltjes gaar zijn en rondom bedekt met een kleverige saus.

Dien de couscous op met de kleverige lamsbiefstukjes en worteltjes.

Meals in minutes van Donald Skehan ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 25,99 en bestel je hier.

Meer gerechten die snel klaar zijn?

Reageer op artikel:
Kleverige lamsbiefstukjes met ras el hanout van Donal Skehan
Sluiten