Redactie
Redactie Recepten 27 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Video: kokosmakronen maken in 15 minuten, met maar 2 ingrediënten

Een van onze favoriete ‘koekjes’, zijn kokosmakronen. En in deze video laten we je zien hoe je deze zelf kunt maken: met slechts 2 ingrediënten, en binnen een kwartier op tafel!

Je hebt hiervoor 100 gram gecondenseerde melk en 100 gram kokosrasp nodig. Je kunt natuurlijk de hoeveelheden verdubbelen. Of kijk hoeveel je van het ene ingrediënt in huis hebt, en pas de ander daarop aan. Als de hoeveelheden maar gelijk zijn!

Meng de gecondenseerde melk en de kokosrasp in een kommetje met een lepel of spatel tot alles goed is gemengd, dit duurt nog geen minuutje. Het mengsel moet goed plakkerig zijn en aan elkaar blijven kleven als je het samendrukt.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

Verdeel het mengsel in mooie hoopjes. Wij gebruiken hier het liefst een ijslepel voor, daarmee haal je 5 grote kokosmakronen uit dit recept. Je kunt natuurlijk ook hoopjes maken met je handen, zo groot als je wil.

Bak de kokosmakronen ongeveer 10 minuten in de oven op 175 graden tot de bovenkant bruin is. Iedere oven werkt weer wat anders; dus kijk rond een minuut of 8 eventjes hoe ze gaan! Soms moeten ze ietsje korter dan 10 minuten, en soms iets langer. En: hoe kleiner of platter je kokosmakronen zijn, hoe korter ze in de oven moeten.

Bewaren

Je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdicht doosje in de koelkast. Daar blijven ze ongeveer een weekje goed. Maar wedden dat je ze dan al op hebt?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.