Redactie
Redactie Gadgets 27 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Goddelijke Snickerstaart uit Chickslovefood: het 5 or less-kookboek

Een van onze favoriete Nederlandse foodblogs is die van ChickslovefoodNina en Elise schrijven de leukste blogposts en maken heerlijke recepten. En van hun populairste rubriek, 5 or less, is nu een spin-off gemaakt in de vorm van een kookboek. Hoe cool!

In de rubriek én het boek draait het om snel, simpel en superlekker koken met maar 5 ingrediënten (en soms zelfs minder!). Chickslovefood / Het 5 or less-kookboek ligt vanaf 27 augustus voor € 18,95 in de (digitale) boekwinkel.

Recept

Culy heeft een exclusieve voorpublicatie van dit boek en plaatst daarom deze week 3 recepten uit het boek als voorproefje. Vandaag: een goddelijke Snickerstaart voor Sinner Sunday!

Nina: ‘Als Elise op zoet trakteert, komt ze vaak met een Snickers-taart tevoorschijn. En als je deze taart hebt gemaakt, begrijp je waarom. Ik ben haar eeuwig dankbaar!’ 

Zet een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede klaar en verwarm de oven voor op 160 graden.

Kluts de eieren en meng ze door de suiker. Roer er met een garde een saus van. Smelt 200 g roomboter in een steelpannetje op het vuur en giet bij het eier-suikermengsel. Meng weer goed.

Zeef het meel en een snufje zout boven het mengsel en schep voorzichtig met een spatel door elkaar. Doe rustig aan, anders gaat er teveel lucht uit het mengsel en krijg je een taaie taart.

Snijd de helft van de Snickers in steeds 6 kleine stukjes. Schep voorzichtig de Snickers-stukjes door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm en zet in de oven.

Bak de taart in ongeveer 65 minuten gaar. Kijk na 55 minuten even hoe het ervoor staat. Je taart kan uit de oven als je er een satéprikker insteekt en deze er droog weer uit komt. Haal je taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op een rooster.

Zet een kleine pan met kokend water op middelhoog vuur en plaats hierop een schaaltje. Halveer de overige Snickers en doe ze in dit schaaltje samen met de overgebleven 30 g roomboter.

De Snickers smelten nu door de stoom van het water, au bain-marie heet dit. Roer af en toe door, net zolang totdat je een bruine saus hebt waarin pinda’s drijven. Haal de taart uit de springvorm en besmeer ‘m met deze Snickers-topping.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.