Redactie
Redactie Diner 1 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Hete bliksem ovenschotel met gehakt en appel

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: hete bliksem ovenschotel met gehakt en appel. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en zet op in een pan water met zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken totdat ze gaar zijn.

Schil vier van de vijf appels, verwijder de klokhuizen en snijd in grove blokjes. Doe in een pan met een heel klein bodempje water en breng aan de kook. Laat tien minuten koken totdat de stukjes zacht zijn. Voeg na een paar minuten de suiker toe.

Snipper de uien, verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Breng op smaak met zwarte peper.

Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk, een flinke klont boter en de mosterd. Schep de appelmoes en het gehakt door de puree, proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in en verspreid hierover de puree.

Schil nu ook de laatste appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Verdeel over de hete bliksem en bestrooi met de geraspte kaas en eventueel paneermeel. Zet de schaal 25-30 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.

hete bliksem ovenschotel

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Hete bliksem ovenschotel met gehakt en appel
Sluiten