Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Klassieker met twist: balsamico-hangop met aardbeien

Dit recept voor hangop komt van de fijne blog Uit Pauline’s Keuken. Een echte aanrader, want deze dame maakt verrukkelijke recepten die ook nog eens eenvoudig zijn om te maken.

Tip: als aardbeien niet in het seizoen zijn, kun je ze ook heel makkelijk vervangen voor bijvoorbeeld gebakken appeltjes met kaneel, zelfgemaakte granola, een dot jam, wat citroenrasp of walnoten en honing. Yum!

Voor de hangop moet je wel een klein beetje geduld hebben. Het is heel simpel, maar kost alleen wat tijd. Je neemt een kom, daar zet je een zeef of vergiet in. Daarop leg je een kaasdoek of een schone theedoek zonder zeepgeuren. Hierop giet je het pak yoghurt. Je dekt dit af met vershoudfolie en laat de kom minimaal 8 uur staan in de koelkast.

Hangop betekent uitgelekte yoghurt. Je zal zien dat het vocht zich onderin de kom verzamelt en er blijft een lobbige kwark achter in de kaasdoek. Heerlijk! Voeg hier een theelepel vanille extract aan toe en als je een zoetekauw bent, nog wat suiker. Ik heb dit zelf achterwege gelaten.

Voor de balsamicostroop laat je de balsamico met een eetlepel suiker inkoken. Zet het met een pannetje op het vuur en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. De keuken zal zich vullen met de geuren van de zuren die vrij komen van de balsamico azijn. In het pannetje blijft een heerlijke zoete stroop achter. Laat de balsamico een beetje afkoelen.

Maak nu de aardbeien schoon en marineer deze in de balsamico. Doe de hangop in een glaasje en leg de aarbeien er op. Nu is het genieten geblazen…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.