Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 apr 2013
Leestijd: 2 minuten

Hét recept voor salted caramel brownies

Annemerel is niet alleen een toffe blogger om te volgen, ze is ook een begenadigd bakster! Deze salted caramel brownies zijn werkelijk hemels. En voor eenieder die nog niet overtuigd is van de combinatie zoet & zout: probeer het, it’s delish.

1. Eerst gaan we de caramel maken, deze moet nog zo’n 30 minuten in de vriezer, dus dit doe je van te voren. Doe de suiker in een pannetje, verdeel de suiker over de bodem en zit dit op laag vuur.

2. Laat de suiker rustig carameliseren,  probeer niet te veel te roeren, alleen als je klontjes suiker hebt. Als de suiker één egale massa is voeg je de ongezouten boter, de slagroom en het zout toe. Mix tot een geheel en laat langzaam pruttelen totdat de caramel een paar tinten donkerder is geworden. Eventueel kun je tot slot nog de pecannoten en macadamia’s toevoegen.

3. Leg een stuk bakpapier op een bord en giet hier de caramel overheen, beweeg het bord, zodat de caramel niet op één hoop blijft liggen, zet het vervolgens zo’n 30 minuten in de vriezer.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden.

5. Zet een pannetje water op en laat dit koken.

6. Zet een kom bovenop het kokende water en laat hierin de chocola en boter smelten en mix tot een geheel.

7. Haal de kom van het vuur en voeg de bloem, suiker, eieren, vanille suiker en het snufje zout toe aan de chocolade mix.

8. Als de caramel hard is haal je hem uit de vriezer en breek je hem in stukken. De helft van de stukken mix je door het chocolade beslag.

9. Giet het chocolade beslag met de caramelstukken in een bakvorm die je hebt bedekt met bakpapier (heel erg belangrijk!).

10. Strooi de andere helft van de caramel over het chocolade beslag.

11. Zet de brownie ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, hij is klaar als je er met een vork in kunt prikken en er geen brownie aan de vork blijft hangen.

12. Haal de brownie uit de oven en laat deze afkoelen. Eerst buiten de koeling, vervolgens (als je het proces wilt versnellen) een half uurtje in de vriezer.

13. Steek met een koekvormpje hartjes uit de brownie, of snij de brownie gewoon in vierkanten stukken.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.