Sergio Herman kookt: soepje van Zeeuwse mosselen

Culy 27 apr 2013 Diner

Sergio Herman, de culinaire Zeus van Nederland, kookte voor de Belgische televisiezender VTM een aantal lekkerste gerechtjes, die je goed thuis kunt namaken.

Vandaag is het tijd voor een Zeeuwse klassieker, iets waar het hart van Sergio elke keer weer sneller van gaat kloppen: een heerlijk soepje van Zeeuwse mosselen.

Zelf aan de slag? Dat is uiteraard mogelijk. Kijk dan rechts voor de shoppinglist en duik lekker de keuken in!

  • 1 bos bieslook
  • 1 stengel bleekselder
  • Een scheut room
  • Enkele safraandraadjes of poeder
  • 1 geschilde knolselder
  • 1 geschilde, ontpitte tomaat in blokjes gesneden
  • gezouten boter
  • 2 stengels groene selder
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 2 dl melk
  • olijfolie
  • 2 dl room
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • Enkele takjes verse tijm
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
Reageer op artikel:
Sergio Herman kookt: soepje van Zeeuwse mosselen
Sluiten