Redactie
Redactie Recepten 17 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bananenmuffins met chocolade

Deze bananenmuffins met chocolade zijn geïnspireerd op een recept van Nigella Lawson. We pasten dit recept een tikkie aan (iets meer suiker, iets minder bloem, extra vanille…), om ze nog onweerstaanbaarder te maken.

Dit recept is handig voor als je nog een paar rijpe bananen hebt liggen. Verder heb je alleen eieren nodig en wat droge ingrediënten uit je voorraadkast.

Hét geheim voor de lekkerste, luchtigste muffins is… kombucha!

bananenmuffins
Bron: Culy.nl

Bananenmuffins met chocolade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm of, als je deze niet hebt, vet elk vormpje in met bakspray of wat olie (een kwastje is hier handig voor).

Doe de bananen in een grote kom en prak ze fijn met een handmixer, of gebruik een staande mixer. Voeg daarna de olie, eieren en de suiker toe, en mix goed door.

Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, zout en baking soda. Zeef deze droge ingrediënten boven de kom met natte ingrediënten (dit is essentieel voor de zachte structuur van de muffins!). Voeg ook het vanille-extract (of verse vanille) toe. Mix alles goed door elkaar tot een mooi beslag (deze hoort vrij vloeibaar te zijn).

Schep met behulp van een ijslepel het beslag in de vormpjes, je moet precies genoeg hebben voor 12 muffins. Zet de bakvorm ongeveer 18 minuten in de oven op 200 graden.

Laat de bananenmuffins afkoelen in de vorm.

Culy Homemade: muffins met chocolade, pindakaas en banaan

bananenmuffins
Bron: Culy.nl

Meer overheerlijke mufin-recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.