Culy
Culy Inspiratie 11 oktober 2015

Ons nieuwe favoriete ‘koekje’ bij de thee: honeycomb

Baan je een weg door één van de vele supermarkten en delicatessenwinkels in Engeland en je kunt er niet omheen: honeycomb. Deze zoete traktatie lijkt op verse honingraat en is ons nieuwe favoriete ‘koekje’ bij de thee.

We schrijven bewust ‘lijkt’ op verse honingraat, want honeycomb heeft verder eigenlijk niets met honing te maken. Ja, je kunt er honing aan toevoegen, maar de traktatie wordt gemaakt op basis van caramel.

De structuur lijkt van binnen echter wel op die van een honingraat (met allemaal kleine luchtbelletjes) en de smaak is zoet. Héél zoet!

Hokey pokey

Om het te maken heb je suiker nodig en baking soda (natrium bicarbonaat). Dit laatste zorgt namelijk voor een reactie waardoor alle prachtige luchtbelletjes kunnen ontstaan.

Komt het je bekend voor? De kans is groot als je het vorige seizoen van MasterChef Holland hebt gekeken. Hierin maakte deelnemer Jacqueline ook honeycomb, alleen noemde zij het hokey pokey door het bruisen van de baking soda.

honeycomb honing stock

Zelf maken

Honeycomb kun je dus goed zelf maken en het enige wat je écht nodig hebt zijn suiker en baking soda. Verder kun je nog golden syrup aan de caramel toevoegen, een klontje boter, een scheutje water óf een flinke lepel échte honing. Kijk hier voor een fijn recept van BBC Good Food.

Bekleed van tevoren een ovenschaal met bakpapier en giet hierin het bubbelende mengsel. Laat ten minste vier uur afkoelen en breek vervolgens in stukken.

Eenmaal afgekoeld kun je aan de slag gaan met het versieren. Denk aan pure chocolade met zeezout flakes, gekleurde sprinkles en fijngehakte noten. Gebruik je liever geen chocolade? Voeg de toppings dan toe wanneer de honeycomb nog zacht is.

Honeycomb Toffee

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Ons nieuwe favoriete ‘koekje’ bij de thee: honeycomb
Sluiten