Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: eitjes met citroen, dille en mierikswortel voor Pasen

Eitjes mogen bij een paasbrunch natuurlijk niet ontbreken. En hoewel er niets mis is met good old hardgekookte eitjes, zul je er versteld van staan hoe eenvoudig je je eitjes naar een hoger niveau kan tillen. Door de eitjes te marineren in citroensap en ze af te werken met mierikswortel, zure room en dille krijg je ware luxe-eitjes. Een kleine ingreep dus, maar een gigantisch verschil!

Voor dit recept gebruikten we mierikswortel uit een potje, maar kun je verse vinden (bijvoorbeeld bij Crisp, sommige filialen van Jumbo, bij de groothandel en in bepaalde delicatessenwinkels), dan moedigen we dat alleen maar aan. Dat maakt het zo mogelijk nóg lekkerder!

eitjes met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de eitjes met citroen

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 8 ½ min. Spoel de eieren in koud water en pel ze. Snijd ze in plakjes en leg ze op een schaal in een cirkel.

Strooi de fijngehakte sjalot over de eitjes. Verdeel ook de zure room en de mierikswortel in toefjes over het geheel en knijp de citroen gelijkmatig over de eitjes uit.

Werk af met de geraspte citroenschil, de takjes tille en een royale portie grof zeezout en zwarte peper.

eitjes met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer voor Pasen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.