Redactie
Redactie Dessertrecepten 4 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Warm notentaartje met hangop

Mmm…! Dit lekkere dessert maakte Angélique Schmeinck tijdens haar programma Impress Your Friends op 24Kitchen. Het kost even wat voorbereiding, maar dan heb je wel wat! 

Klik hier om de bijbehorende video op de website van 24Kitchen te zien.

Begin ‘s middags al (of de avond ervoor) met het maken van de hangop, deze moet namelijk minstens vijf uur uitlekken. Schenk de yoghurt in een kaasdoek of schone theedoek. Vouw de doek dicht en bind vast met een touwtje. Hang aan een rek in de koelkast en zet er een schaal onder om het vocht op te vangen.

Als je koelkast geen rek heeft, leg dan de doek met yoghurt in een bolzeef met hieronder een schaal, en zet er een gewicht op. Laat de yoghurt minstens vijf uur uitlekken.

Schraap de hangop van de doek over in een schaal, rasp er de schil van sinaasappel bij en spatel door elkaar. Bewaar in de koelkast.

Breng de bosbessen met honing en sinaasappelsap aan de kook, druk de bessen stuk met een spatel en laat ongeveer vijf minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg daarna de likeur toe.

Verwarm je oven voor op 175 graden en rooster de hazelnoten, walnoten en pecannoten in een droge koekenpan tot ze geuren en licht kleuren. Hak ze fijn.

Klop met een mixer de amandelspijs met de suiker, olijfolie en het zeezout door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop het beslag in 2-3 minuten luchtig. Spatel de bloem erdoor en meng tot een glad beslag. Schep de noten erbij en roer alles kort door elkaar.

Vet vier siliconen muffinvormpjes (of een tray) met olijfolie in en vul met het notenbeslag. Bak de taartjes kort voor het serveren in twintig minuutjes bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het taartje te steken, deze moet er schoon uitkomen.

Presenteer het taartje warm met een streep hangop en lepel daar de bosbessensaus in.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.