Redactie
Redactie Dessertrecepten 14 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Zelf chocoladesaus maken die hard wordt (zoals bij roomijs!)

De titel voor dit artikel was nog niet zo makkelijk; hopelijk snappen jullie culy’s wat we bedoelen! De chocoladesaus die vaak over roomijs gegoten wordt, die na een minuutje hard wordt en zo’n lekker ‘korstje’ om je ijs maakt. Wij hebben nu het recept voor jullie om dit thuis na te maken!

Heb je geen kokosolie in huis maar wel chocolade? Dan kun je de chocolade ook temperen!

Chocoladesaus over ijs

Zo maak je het allerlekkerste roomijs

Zelf chocoladesaus maken (die hard wordt!)

In een hittebestendig schaaltje meng je de chocolade (grof gehakt) en de kokosolie. Verwarm 30 seconden in de magnetron, roer goed door, en dan weer 30 seconden, roeren, totdat het mengsel mooi gesmolten is. Niet te snel te hard willen verwarmen!. Je kunt dit natuurlijk ook au bain-marie doen.

Zet opzij om af te koelen en giet daarna over ijs. Magic!

Misschien vind je dit ook lekker: Chocolade taco’s met roomijs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.