Redactie
Redactie Diner 13 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Visfilet en papillote

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

En papillotte, oftewel ‘bakken in een papiertje’. Alle smaak en geur wordt behouden met de kooktechniek. Knip voor iedere papillotte een royaal rechthoekig stuk bakpapier uit. Iedere gast aan tafel krijgt een eigen pakketje. Leg op de ene helft een schep demi crème fraiche en verdeel dit een beetje. Maak de sugersnaps schoon. Hou je niet van al te stevige groenten, dan de sugersnaps eerst even kort blancheren, samen met de doperwtjes.

Snijd de rode ui in ringen. Schep de groente op het papier, partje citroen ertussen en de vis erop. Let op, de vis van de visboer is vaak zonder graat. Check dit nog even, want niets is vervelender dan een graatje in dit gerecht. Kies mooie stukjes vis van het seizoen. Klein beetje witte wijn toevoegen als kookvocht. Peper en zout erover en een laatste stukje citroen en de amandelen.

Nu komt er een secuur klusje. Het pakketje moet dicht en niet lekken. Vouw het goed dicht totdat het pakketje echt dicht zit. je kunt hem ook als een ‘snoeppapiertje’ dichtvouwen en voorzichtig opdraaien. Schuif de pakketjes op een bakplaat ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 150 graden. De wijn zal gaan stomen, met de demi crème fraiche, de vis en de groenten worden gaar en er ontstaat een heerlijk gerecht.

Het gerecht in z’n geheel aan tafel serveren. Maak aan tafel het papier open of laat dit over aan de gasten. Alle geur komt nu in één keer vrij. Je kunt deze stoom zelfs nog op de foto zien! Dit gerecht is echt geweldig lekker, bijvoorbeeld met in de oven gegaarde aardappelpartjes in de schil, welke je besprenkeld met olijfolie, knoflook en tijm.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.