Redactie
Redactie Lunch 5 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Herfst recept: baguette met mozzarella, balsamico vijgen en gedroogde ham

Hét herfstbroodje van Anne&Max is deze biologische baguette met buffelmozzarella, balsamico vijgen, dungesneden gedroogde ham en rucola. Je kunt ‘m natuurlijk bij Anne&Max eten, maar ook zelf thuis namaken met dit gemakkelijke herfst recept.

Zo maak je de balsamico vijgen:

Doe de vijgen in een pan en zet ze onder water. Breng het water aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur (de hittebron) laag en kook de vijgen zachtjes voor 10 minuten. Giet het water na 10 minuten af.

Zet de vijgen even weg in een bakje en doe in de pan de balsamico-azijn, het water, de suiker en het zout. Breng deze ingrediënten aan de kook en voeg de vijgen weer toe. Laat de vijgen 15 minuten zachtjes koken.

Schep de vijgen uit het vocht en breng het weer aan de kook. Kook zacht totdat de balsamico stroperig is geworden, gebruik dit als balsamico-dressing. Snijd, als de vijgen zijn afgekoeld, elke vijg in 3 plakken.

DSC07116

Zo maak je het broodje:

Snijd 1/3 van het baguette over de lengte in tweeën. Besmeer beide plakken met 1 theelepel balsamicodressing. Verspreid op de onderste plak 1 kleine hand rucola. Leg op de rucola 3 plakken buffelmozzarella op een rij.

Leg op elke plak mozzarella 1/3 plak dungesneden gedroogde ham. Leg daarbovenop een plak vijg. Maak het broodje af met gemalen peper.

Nog een lekker herfst recept maken?

DSC07092

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.