Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: hartige cake met zwarte olijven en pijnboompitten

Cake voor de lunch? Count us in. Met deze hartige cake met zwarte olijven, pijnboompitten en parmezaan kan dat perfect.

De basis van deze hartige cake bestaat uit amandelmeel en poedersuiker. Dat geeft een aangenaam zoetje op de achtergrond dat goed contrasteert met het zoute van de olijven en de parmezaan.

Neem ‘m mee als picknick, presenteer ‘m op een zomerlunch of maak er je nieuwe favoriete tussendoortje van. Deze cake is eigenlijk altijd lekker!

hartige cake met zwarte olijven en pijnboomputten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hartige cake met zwarte olijven en pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Heb je de pijnboompitten nog niet geroosterd, doe dat dan eerst (in een droge koekenpan, tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen).

Meng de boter en de suiker met een staande mixer. Voeg daarna ook de poedersuiker-amandelmeelmix toe. Blijf mixen tot een luchtig en romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe: voeg het volgende ei echt pas toe totdat het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg de olijven, pijnboompitten, oregano en zout toe en meng nog even door.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en stort het beslag hierin uit. Dek af met aluminiumfolie en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een prikker in de cake en kijk of er nog deeg blijft aanplakken. Zo niet, haal de cake dan uit de oven. Zo ja, zet dan nog 5 à 10 minuten extra in de oven. Laat 10 minuten rusten op het aanrecht en haal dan het bakpapier voorzichtig uit de vorm. Plaats op een rooster en laat volledig afkoelen.

Werk de hartige cake af met de parmezaan, de olijfolie en wat zwarte peper van de molen.

Lekker met pesto en wat zongedroogde tomaatjes, of gewoon zo!

hartige cake met zwarte olijven en pijnboomputten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer hartige baksels?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.