Crunchwrap Supreme van Taco Bell (krokante wraps met veel kaas en gehakt)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2FSAM6062.jpg)
De Crunchwrap Supreme (in Amerika bekend van fastfoodketen Taco Bell) is een decadente wrap die bestaat uit drie lagen: gekruid gehakt, vier soorten (!) kaas en -voor de vorm – een beetje sla en tomaat. Bak deze crunchy in de koekenpan en je hebt een ultieme, krokante supreme wrap. Kom maar door, zeggen wij.
Als je een fan bent van dit soort comfortfood-gerechten met véél kaas en carbs (wie niet?!), val je nu met je neus in de boter.
De crunchwrap supreme is een van de bestsellers van de populaire fastfoodketen Taco Bell. Je zou de snack kunnen beschrijven als een zeshoekige burrito. Die kenmerkende vorm krijgt ‘ie doordat de wraps worden gevouwen rondom een knapperige tostada (een gefrituurde tortilla).
De tostada krijgt gezelschap van gekruid gehakt, een kaassaus, tomaat en ijsbergsla. Is de wrap helemaal in elkaar gezet, dan wordt ‘ie nog even gebakken in een pan, voor de ultieme crunch.
We maakten ook al eens een krokante bahn mì wrap, geïnspireerd op de crunchwrap supreme.
Krokante wraps gevuld met gehakt, citroengras en Vietnamese dipsaus (geïnspireerd door banh mi)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2FSAM6058.jpg)
Crunchwrap supreme: recept
Voor de vulling
- Meng het gehakt met de kruiden en bak het gehakt in een scheutje olie rul. Meng de maïzena met een klein beetje koud water en meng deze als laatste door het gehakt.
- Zet ondertussen een pan met water op en breng deze aan de kook. Hang hierboven een (warmtebestendige) kom en smelt hierin de mozzarella en de smeltkaas samen met de melk. De jalapeño kun je toevoegen aan de gesmolten kaas als je een beetje pit wilt.
- Nu komt het lastige gedeelte: leg 4 grote wraps apart. Leg de tostada op de andere 4 wraps en snijd rondom de wraps uit. Bewaar de overgebleven ringen en maak er krokante nacho’s uit de oven van.
De crunchwrap bouwen
Nu gaan we de crunchwrap bouwen (dit lijkt veel, maar is heel simpel). Volg deze stappen en het lukt vanzelf:
-
- Leg de grote wrap op je werkbank. Schep daarop in het midden een beetje gehakt.
- Schep op het gehakt een schep gesmolten kaas.
- Leg de tostada op de gesmolten kaas.
- Smeer de tostada in met een schep zure room.
- Leg daarop een beetje ijsbergsla en tomaat.
- Verdeel hierover de gruyère en de cheddarkaas.
- Leg de kleine (uitgesneden) wrap bovenop de kaas.
- Vouw de randen dicht van de wrap.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de wrap krokant. Belangrijk: begin met de gevouwen kant eerst, dan ‘plakt en bakt’ hij dicht. Keer daarna om zodat de beide kanten gebakken zijn.
- Snijd doormidden: je hoort direct de crunch.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2FSAM6062.jpg)
Meer populaire snacks zelf maken:
- Crispy kipwrap met honingmosterdsaus (nog beter dan die van de Mac!)
- McDonald’s Big Mac uit het Guilty Pleasures kookboek
- Zelf KFC fried chicken wings maken: om je vingers bij af te likken!