Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: granola met tahin en kardemom (lekker met mango en yoghurt)

Granola is toch wel één van onze favoriete go-to ontbijtjes. Maar omdat die goeie ouwe granola soms wel even een tikkie spannender mag, maakten we een keer granola met tahin erdoorheen. Dat geeft een fijne aardse, nootachtige smaak aan de granola. De kardemom geeft ‘m een kick. Érg lekker in een ontbijtje met verse mango.

We raden je aan om voor dit recept hele kardemompeulen te gebruiken. Kost een beetje meer moeite, maar de beloning die je krijgt, zit ‘m in de smaak. Je proeft ‘m namelijk écht goed terug. Als je je ogen dicht doet tijdens het eten van deze granola, is het een beetje alsof je aan de kardemombroodjes zit.

> Trek gekregen in kardemombroodjes? Snappen we. Maak ze: kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)

Granola met tahin en kardemom
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Granola met tahin en kardemom

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Plet de kardemompeulen in een vijzel (of met het lemmet van een keukenmes). Verwijder de peulen en plet de zaadjes nog eens.

Doe de kardemom in een grote kom, samen met de havermout, de noten en het lijnzaad (optioneel). Meng met de kaneel, de tahin, de maple syrup en de olijfolie.

Spreid de granola uit op een bakplaat en zet in de warme oven. Bak in ongeveer 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar en schep de granola elke 10 minuten even om voor het beste resultaat.

Laat daarna helemaal afkoelen en uitharden en serveer met yoghurt, blokjes verse mango en nog wat extra maple syrup.

Meer granola recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.