Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 20 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gnudi (ricottaballetjes) met cantharellen en salie

Gnudi zou je het verloren broertje van gnocchi kunnen noemen. Hoewel de twee heel wat DNA gemeenschappelijk hebben, is er één belangrijk verschil: waar gnocchi gemaakt worden van aardappel, worden gnudi gemaakt met ricotta. En dat is ongelooflijk lekker!

Dit recept voor gnudi met cantharellen is precies waar je met dit weer zin in hebt. Kun je geen cantharellen vinden? Kies dan andere mooie paddenstoelen uit.

gnudi met cantharellen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gnudi met cantharellen en salie

Doe de ricotta, de Parmezaanse kaas, het ei, de boter en de nootmuskaat in een grote mengkom en roer door elkaar. Zeef er 120 gram van de bloem doorheen en roer. Zeef nu beetje bij beetje nog wat extra bloem in de kom tot je een natte, maar stevige massa overhoudt. Vorm er een bal van.

Zet een bakplaat met een vel bakpapier en een laag bloem klaar.

Bestuif een werkblad met bloem en rol de bal uit tot een lange strook (of twee lange stroken, als je niet voldoende plaats hebt). Snijd er ongeveer 36 stukjes van. Rol balletjes van deze stukjes en leg ze op de bakplaat met bloem. Maak ze iets groter dan de gnocchi die je in de supermarkt koopt.

Verhit een royale scheut olijfolie in een pan en voeg er de cantharellen aan toe. Kruid af met zout en laat ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje bakken (of tot de cantharellen lichtbruin kleuren).

Voeg de knoflook en de salie toe en laat nog 30 seconden op laag vuur meebakken. Voeg er 100 ml water aan toe en tot slot de boter. Zet het vuur hoger en roer tot de boter gesmolten is. Proef en geef het geheel eventueel nog een snuf zout.

Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnudi 6 minuten in het water en giet af. Voeg de gnudi toe aan de pan en roer ze voorzichtig door de saus. Laat nog 2 minuten meebakken op een medium vuur.

Schep de gnudi in een kom en werk af met extra geraspte Parmezaanse kaas.

gnudi met cantharellen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer Italiaanse recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.